Kategorie
Wraz z początkiem nowego sezonu uprawowego dzielę się z Wami sprawdzonymi sposobami na uprawy własnych rozsad w domowych warunkach oraz przepisami na przetwarzanie i przechowywanie własnych plonów.
Z książki dowiesz się:
- jak pielęgnować i jakie warunki zapewnić młodym siewkom
 - jak ustrzec się przed wybieganiem i wiotkimi pędami
 - jak naturalnie odżywiać młode siewki
 - kiedy i w co wysiewać
 - jak przygotować własne eko podłoże nie korzystając z torfu
 - ponadto w książce rozdział o pielęgnacji roślin domowych doniczkowych wraz z poradami, które ustrzegą przed szkodnikami np. przed ziemiórką
 
Ogród probiotyczny, nowy sezon to również przepisy na przetwarzanie i przechowywanie własnych plonów. Sprawdzone sposoby, które pozwolą na szybkie przygotowanie zdrowych posiłków poza sezonem. Dla przykładu, w książce znajdziesz przepisy na:
- świeżą domową wegetę z uprawianej w warzywniku włoszczyzny- to wegebaza dla wielu zup i sosów
 - korzenną kawę oraz ziołowe herbaty
 - leśne grzyby w słoiku- baza do wykorzystania na wiele sposobów
 - galaretkę z kwiatów mniszka lekarskiego
 - oxymel, naturalny antybiotyk na bazie żywego octu jabłkowego
 - ponadto przepisy na żywe octy i nietypowy zakwas
 
Autorka: Klaudia Sidorowicz
Liczba stron: 176
Format: 14,8 x 21 cm
Oprawa: Miękka
Rok wydania: 2022
ISBN: 978-83-958280-1-0

