Kategorie
Pro-Biotyk (em15) dla trzody chlewnej - 10L
144,50 zł
ProBiotyk (em15)® dla trzody chlewnej to Mieszanka Paszowa Uzupełniająca powstaje na drodze naturalnej fermentacji materiałów paszowych przy udziale szczepów probiotycznych należących do gatunków(wg EFSA/QPS): Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus fermentum, Bifidobacterium animalis, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis.
ProBiotyk (em15)® dla trzody chlewnej stosowany jako dodatek do wody i paszy:
- stabilizuje prawidłowy mikrobiom jelit i odbudowuje ich błonę śluzową,
- wzmacnia system immunologiczny,
- reguluje przemianę materii,
- zwiększa przyswajalność paszy, poprawia procesy trawienne,
- poprawia dobrostan świń oraz redukuje upadki,
- korzystnie wpływa na prawidłowy przyrost wagi tuczników.
Instrukcja prawidłowego stosowania:
- do paszy 3 L/t - do wody 1 L/2000 L
- lochy - podawać 50 ml do ryja w okresie 2 tygodni przed i do 10 dni po oproszeniu,
- prosięta – po urodzeniu jednorazowo do ryja 5 ml.
SKŁAD:
Materiały paszowe: rewitalizowana, niechlorowana woda, fermentowana melasa z trzciny cukrowej (cukier całkowity < 1,92 g/100 g, Sacharoza < 1,32 g/100 g), chlorek sodu (sód < 0,12 g/100 g).
Dodatki zootechniczne: Sacharomyces cerevisae NCYC Sc47 w ilości: 4,0 x 106 - 4,0 x 108 jtk/1 L
Wyrób może zawierać bakterie kwasu mlekowego użyte do procesu fermentacji materiałów paszowych, które nie stanowią dodatku zootechnicznego.
Zawartość składników analitycznych w wyrobie gotowym: białko surowe 0,15%, popiół surowy 0,002%, cukry 1,21%, tłuszcz surowy 0,008%, lizyna 0,00022%, metionina 0,00016%, wapń 311,3 μg/g, magnez 126,5 μg/g, fosfor 16,5 μg/g, sód 20,00 μg/g.
ProBiotyk (em15)® dla trzody chlewnej jest w pełni bezpieczny dla człowieka, zwierząt, roślin oraz środowiska. Nie zawiera substancji: toksycznych, modyfikowanych genetycznie oraz konserwantów.
Uwaga! Jeżeli wyrób jest przechowywany w temperaturze wyższej niż wskazana na etykiecie, może nastąpić proces wtórnej fermentacji i wytwarzania gazu fermentacyjnego co spowoduje pęcznienie pojemnika.
To naturalny proces, który nie wpływa na jakość wyrobu. Należy delikatnie odkręcić nakrętkę, aby gaz się uwolnił i potem ją